Dünya rekoru için geri sayım başladı

Türkiye Diyabet Vakfı, her yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinleri kapsamında gerçekleştirilen, "Diyabet Bilinirlik" çalışmalarında bu yıl 'En Şeker Rekor' projesiyle bir ilke imza atıyor ve 6 bin kişiyi hedef alan şeker taraması ile Guinness Dünya Rekoru' nu kırmayı hedefliyor.

Guiness Dünya Rekoru, şeker taraması kategorisinde Temmuz 2012'de, 8 saat süresince 5.217 kişiye yapılan taramayla Filipin'lere ait. Türkiye Diyabet Vakfı ise kan şekeri ölçümü etkinliği ile rekorun yeni sahibi olmaya hazırlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde gerçekleştirilen 'Diyabeti Durduralım' projesi kapsamında organize edilen etkinlik, 18 Kasım 2012 tarihinde, İstanbul Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'nde 09.30 - 17.30 saatleri arasında halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Etkinlikte, Türkiye Diyabet Hemşireliği Derneği tarafından görevlendirilen 80 hemşire, 8 saat süresince 6 bin kişinin kan şekeri ölçümlerini gerçekleştirmek için çalışacak.

Guiness Türkiye gözlemcisinin rekoru değerlendirmek ve sonucu kaydetmek üzere hazır bulunacağı etkinliğe, projenin kampanya yüzü olan sanatçı Derya Baykal da katılacak. Ayrıca ücretsiz kan şekeri ölçümü yaptıran ilk 3 bin kişi aynı gün saat 19.30' da başlayacak Kubat konserine davetiye kazanacak.



kaynak : habertürk
Share this article :
 

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. WEB PORTALI - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger