CHP Deniz Feneri için eylem dalgası başlatıyor!

Deniz Feneri Davası savcılarının değiştirilmesi üzerine kırmızı alarm veren CHP 81 ilde adliyeler önünde açıklamalar yaparak davayı gündemde tutacak
CHP Deniz Feneri için eylem dalgası başlatıyor!CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında dün toplanan MYK toplantısında Deniz Feneri soruşturmasındaki gelişmeler masaya yatırıldı.

Hükümetin, davaya bakan savcıları değiştirmesini halka şikâyet etme kararı alan parti yönetimi, Türkiye genelinde kampanya başlatılmasını kararlaştırdı. Bu çerçevede 81 ilde CHP il başkanlıkları aracılığıyla adliye önlerinde açıklamalar yapılacak. CHP’li grup başkan vekilleri ise sürekli açıklama yaparak davayı gündemde tutacak. CHP’nin internet sitesinden ise belgeli duyurulara yer verilecek.

MYK’da alınan kararları açıklayan Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Deniz Feneri savcıları değişikliğine atıfla, “Bu durum HSYK’nın, yürütme organının emri, Adalet Bakanı’nın gölgesi altında çalıştığının herhalde son günlerdeki en somut örneğidir” dedi.

SORULARIN YANITI
“Adli Yıl açılışı pek çok davanın hukuksuz görülmesi nedeniyle gölgelidir” ifadesini kullanan Güler, Deniz Feneri’ndeki gelişmeleri ise “yargı sefaleti” olarak nitelendirdi. CHP Sözcüsü Güler, Deniz Feneri soruşturmasına ilişkin Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun sorduğu 5 soruya hâlâ yanıt alamadıklarını da söyledi.

KHK’DAN VAZGEÇİN
Güler yasamanın Kanun Hükmünde Kararname’lerle (KHK) by-pass edildiğini son olarak geçen cumartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler’le TÜBA, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü gibi kurumların örgütlenmelerini ve politikalarını değiştirdiğini kaydetti. CHP Sözcüsü hükümeti bu tür kararnamelerden vazgeçmeye çağırdı.

Kaynak : haberturk.com
 

Yeni Adli Yıl Törenle Başladı

Yeni Adli Yıl, devletin zirvesinin de katıldığı törenle başladı. Açılış konuşmalarında en önemli gündem maddesi yine yargı bağımsızlığı ve tutukluluk süreleriydi..Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak ''Soruşturma sırasında gerekmediği halde koruma tedbirlerine başvurmak insan hak ve ihlali bakımından yanlıştır" vurgusu yaptı.
Yargı, yeni adli yıla ilklerle girdi..İlk kez, adli yıl açılış töreni, Yargıtay dışında bir mekanda yapıldı...HSYK ve yargıtayın artan üye sayıları bu kararın alınmasında etkili oldu..Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenin ilk konuşmacısı Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak'tı.. Kaynak'ın konuşmasında, yargı bağımsızlığı ve çok tartışılan bazı uygulamalar geniş yer tuttu. Kaynak, çok tartışılan tutuklulamalarla ilgili olarak ''Soruşturma sırasında gerekmediği halde koruma tedbirlerine başvurmak, insan hak ve ihlali bakımından yanlıştır. Aynı zamanda gerektiği halde bu tedbirleri uygulamamak da soruşturmanın selameti açısından sakıncalı sonuçlar doğurabilir'' dedi..

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Yargıtay Başkanı, yapılacak yeni anayasanın mutlaka toplumun beklentilerini karşılaması gerektiğini söyledi..Kaynak, yargıyı ilgilendiren değişiklikler yapılırken kendilerinden de görüş alınmasını istedi..Kaynak'ın ardından söz alan Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar gündeminde de yargı bağımsızlığı vardı..Coşar, ''Hak arayan insanların haklarının korunmasında ve halkın yargı sistemine olan güvenin sürmesinde asıl olan tarafsızlığın sağlanmasıdır'' diye konuştu...

Törenin ardından mikrofonlar CHP lideri Kılıçdaroğlu'na uzatıldı..Kılıçdaroğlu, törenle ilgili olarak '' Ahsen Coşar'ın konuşmasını çok beğendim, çok yerinde bir konuşma oldu" dedi..



Kaynak : kanalb.com.tr
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. WEB PORTALI - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger