İstanbul Boğazı'nda Korku Dolu Anlar

İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında dümeni arızalanan kuru yük gemisi, karaya 50 metre kala durabildi.İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenerek sürüklenen gemi, karaya 50-60 metre kala demir atarak durabildi.

Karadeniz'den Marmara Denizi istikametinde ilerleyen ''Ambra'' adlı kuru yük gemisinin Arnavutköy açıklarında henüz belirlenemeyen nedenle dümeni kilitlendi. Kendi etrafında dönmeye başlayan gemi, bir anda Arnavutköy sahiline yöneldi.
Geminin karaya doğru geldiğini fark eden vatandaşlar, araçlarını da alarak hızla kıyıdan uzaklaştı. Gemi, kıyıya yaklaşık 50-60 metre kala demir atarak durabildi.
Karadeniz istikametinden gelip Marmara Denizi istikmatinde ilerleyen "AMBRA" isimli kuru yük gemisinin Arnavutköy açıklarınde henüz belirlenemeyen bir nedenle dümeni kilitlendi.
Gemi kendi etrafında dönmeye başladı. Ardından gemi bir anda ters istikamete dönerek Arnavutköy kıyılarına doğru yöneldi. Gemi sirenini çalarak diğer gemleri uyardı. Balık tutan vatandaşlar geminin sürüklendiğini görür görmez durumu polis ekiplerine haber verdi.
Durumu farkeden vatandaşlar, korku ve panik içinde hızla kıyıdan uzaklaştı. Gemi Çapa atarak Arnavutköy sahiline yakın mesafede durabildi. Olay yerine gelen Gemi Kurtarma Genel Müdürlüğü'ne bağlı kıyı emniyeti ekipleri gemiye müdahale etti. Gemi römorkörlerle açığa çekildi. Geminin teknik arızasının giderilmesi için, çalışmalar devam ediyor.
 

Suya Zam Geldi


İSKİ'nin yüzde 2'lik zam talebi kabul edildi. Zam iki ay sonra devreye girecek.


İSKİ Genel Müdürlüğü'nün 2013 yılı genel kurul bütçesi ve yatırım programı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oy çokluğuyla geçti.
İSKİ'nin önümüzdeki yıl yapacağı çalışmaların oylandığı İBB Meclisinde, yılbaşından itibaren geçerli olmak üzere içme suyuna yüzde 2 zam talebi de kabul edildi.
İSKİ 2013 YILINA YÜZDE 2 ZAMLA GİRECEK
Buna göre, konutlarda suyun metre küpü 3 lira 38 kuruş 2013 bütçesinde 7 kuruşluk artışla 3 lira 45 kuruş oldu. İş yerlerinde 7.17 lira olan suyun metre küpü ise 14 kuruş artışla 7.31 lira yapıldı.
SU AÇMA KAPAMA ÜCRETİ 80 TL OLDU
Sanayi ve konut dışı şantiyelerin su kullanımı da 7.46 liradan 7.61 liraya çıktı. Su açma kapama ücreti 20 TL yapılırken, yarım saatliğine 1 seferlik vidanjör çekim ücreti 80 TL ye çıkartıldı.
KULLANICI KUSURU YOKSA VİDANJÖR ÜCRETSİZ
Öte yandan 100 metre kare inşaat alanlı bir arsa için proje inceleme ve görüş verme harcı 40 lira, içme suyu ve atıksu şebekeleri proje onayı 417 lira, anal röleve ve proje onay ücreti bin 18 lira olarak belirlendi. Su ve atıksu abonesi olanlardan vidanjör çekimi ve kullanıcı kusuru olmaksızın kanal açma işlerinden ücret alınmayacak.
62 KİŞİ TASARIYI REDDETTİ
İSKİ'nin yeni tarifesi, İBB Meclisi'nde 131 kabul oyuna karşılık 62 ret oyla onaylandı.
 
 
kaynak: haberler.com
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. WEB PORTALI - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger